ویپ ، با پیشرفت تکنولوژی و افزایش تقاضای امکانات جدید، به تدریج تمایل شرکت ها بسوی راه اندازی ویپ ( تلفن تحت شبکه) رفته است.
ویپ
به طور خلاصه،ویپ (VoIP) یا Voice Over IP، تکنولوژی انتقال صدا روی بستر شبکه است که امکان برقراری تماسهای تلفنی را روی بستر شبکه IP فراهم می آورد.
تا ۳۰ سال پیش واژهای به نام اینترنت وجود نداشت و ارتباط محاورهای تنها از طریق شبکه عمومی تلفن (PSTN) امکان پذیر بود. همچنین ارسال داده به ویژه در فواصل دور هزینه ی بسیاری به دنبال داشت؛ اما در طی چند سال گذشته شاهد پدیدههایی جذاب بودهایم؛ گسترش رایانه های شخصی، فناوری های جدید ارتباطی همچون تلفنهای سلولی و بالاخره شبکه گسترده اینترنت.
نسل جدید ارتباطات از طریق چت و پست الکترونیکی برقرار شد و تجارت در سایه ی وب تولدی دوباره یافت. حال ما شاهد انقلابی واقعی در جهان ارتباطات هستیم. افراد با استفاده از رایانه شخصی یا تلفن همراه و اینترنت به امور کاری خویش می پردازند و یا بیشتر اوقات فراغت خود را در این دنیای بی کران سپری میکنند. تبادل اطلاعات (تصویر، صدا و مستندات) را به راحتی انجام می دهند و با استفاده از نرم افزارهای کاربردی از طریق اینترنت به گفتگو با یکدیگر میپردازند. تمامی این مسایل، امروزه در سایه یک تکنولوژی انجام می شود که گسترش روز افزونش تمامی ارتباطات را تحت الشعاع قرار داده و آن تکنولوژی VoIP است.
راه اندازی ویپ
امروزه با توجه به پیشرفت های روز افزون در صنعت و تکنولوژی های مختلف، افراد و سازمان ها هم نیازمند تغییرات و به روز شدن هستند. هدف از این مقاله بررسی مراحل نصب و راه اندازی ویپ یا همان IPPBX در کسب و کار شما و نحوه ی به کارگیری آن است. در شروع به بررسی پیش نیازهای راه اندازی ویپ VoIP می پردازیم.
پیش از راه اندازی ویپ در سازمان، می بایست بستر شبکه داخلی ) LAN (راه اندازی شود. هنگام راه اندازی شبکه باید به امکانات و قابلیت های تجهیزات شبکه هم دقت بسیاری نمایید. نکاتی از قبیل تعداد پورت سوئیچ ها، PoE بودن، پورت گیگ، نوع کابل ها، ارتباطات وایرلس و ... باید مورد توجه قرار گیرند.
پس از نصب تجهیزات پسیو شبکه و راه اندازی بستر اولیه، مسئله ی مهم دیگر راه اندازی DHCP سرور است که برای تخصیص آدرس های IP اتوماتیک به تجهیزات موجود در شبکه به آن نیاز داریم. همانطور که پیداست، نیازی به اینترنت برای راه اندازی ویپ نخواهیم داشت؛ و این مسئله ای است که در ذهن بسیاری از کاربران به اشتباه ایجاد شده است.
نکته ی آخر برای راه اندازی سیستم تلفنی، آماده بودن خطوط و تحویل خطوط به هر صورتی که هستند (آنالوگ، دیجیتال یا ترانک SIP) می باشد تا به صورت یکپارچه به سیستم ویپ متصل شوند.
پس از راه اندازی کامل بستر شبکه، گام بعدی، بررسی انتظارات و نیازمندی های کسب و کار یا سازمان از سیستم تلفنی ویپ می باشد؛ زیرا بسته به نیازمندی های مطرح شده می توان راهکارهای مختلفی را پیشنهاد داد. برای مثال می توان از منوی صوتی IVR، رکورد مکالمات، صف تماس، ... نام برد.
برای مدیریت یک شبکه ی ویپ و ارتباطات مبتنی بر آن، اصطلاحا به یک مرکز تلفن، سانترال یا همان IPPBX نیاز داریم. در ایران، در زمینه ی سانترال های سنتی، برندی همچون پاناسونیک شناخته شده است اما در زمینه ی ویپ، مرکز تلفن های IP کمتر شناخته شده اند و محصولات شرکت های معتبر به دلایل مختلفی یا به ایران وارد نمی شوند یا در صورت واردات نیز، قیمت های بالایی خواهند داشت.
ارائه تمامی خدمات VOIP ، مشاوره ، نصب ، راه اندازی و پشتیبانی سیستم های ویپ و فروشگاه های اینترنتی
محدودیتهای ویپ (VoIP)
تکنولوژی VoIP دارای محدوديت های مختص به خود است كه در ادامه به برخی از آن ها اشاره می گردد. مهمترين مسئله در ارتباط کيفيت صدا است. در دنيای واقعی شرايط به گونهای است که تضمین کیفیت بالای تماس ها، کاری سخت و نیازمند درست کار کردن عوامل مختلف است.
همانطور که پیشتر اشاره شد، تکنولوژی ویپ، صوت را به داده ديجيتال تبديل و پس از قرار دادن در بسته های اطلاعاتی آن ها را از طريق شبکه IP، ارسال می نمايد. همانند ساير نوعهای داده، بسته های اطلاعاتی ممكن است با همان اولويتی كه ارسال شده اند به مقصد نرسند. سيستم دريافت كننده قادر به بازسازی مجدد بسته های اطلاعاتی صرف نظر از اولويت دريافت آن ها می باشد. ماهيت تبديل صوت به صورت بلادرنگ است و اين بدان معنی است كه در صورتی كه بسته های اطلاعاتی با اولويت ارسال در مقصد دريافت نشوند، در زمان بازسازی مجدد داده (تبديل داده ديجيتال به صوت) سكوت را شاهد خواهيم بود؛ برای غلبه بر این مشکل تمهیداتی از قبیل استفاده از پروتکل های RTCP ارائه شده است که مسایلی از این دست پیش نخواهد آمد. فشرده سازی و برگرداندن داده به حالت اوليه، سربار پردازشی مختص به خود را خواهد داشت. علاوه بر اين، فشرده سازی افت كيفيت صدا را به دنبال خواهد داشت.
سيستم های مبتنی بر VoIP، در صورت قطع جريان برق آسیب پذیر خواهند بود؛ البته برای این مشکل نیز تمهیداتی اندیشیده شده است که یکی از ساده ترین های آن استفاده از UPS در مواقع قطع برق است تا امکان برقراری تماس همچنان وجود داشته باشد. اما در سیستم های پیشین و سنتی در صورت قطع جريان برق امكان استفاده از تلفن های قديمی وجود خواهد داشت چراكه شركتهای مخابراتی، الكتريسيته را بر روی خطوط تلفن ارسال مینمايند. بدين ترتيب، حتی در صورت قطع جريان برق، تلفن معمولاً فعال و قابل استفاده خواهد بود چراكه برق تلفن از يك منبع ديگر تامين میگردد.
نمونه ای از ساختار سیستم ویپ
پانوشت: ویپ ، راه اندازی ویپ ، تلفن تحت شبکه ، راه اندازی سیستم تلفن داخلی ، راه اندازی ویپ خانگی ، تلفن voip ، تجهیزات راه اندازی voip
نام نویسنده :ربابه احمدی . الگام